GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı




4


240


TYÇ Yeterlilik Türü: Lisans
TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 6. Düzey
QF-EHEA: 1. Düzey
Yönelim: Akademik
Sınıflandırma (ISCED 2013):072 Temel Öğrenme Alanı:21,54,62,72,81
Kategori: Ana Yeterlilik

DERS & PROGRAM ÖĞRENME KAZANIMLARI MATRİSİ

(Aşağıdaki matris, ders programında yer alan derslerin program öğrenme çıktıları ile bağını ve onları hangi düzeyde karşıladığını sözel ve sayısal olarak göstermektedir)

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Etkisi Yok ED (En Düşük) D (Düşük) O (Orta) Y (Yüksek) EY (En Yüksek)
           
Etkisi Yok En Düşük Düşük Orta Yüksek En Yüksek
           
(KPÖÇ: Kilit Program Öğrenme Çıktılarını; APÖÇ: KPÖÇ ile ilişkilendirilmiş Alt Öğrenme Çıktılarını tanımlar.)


DERSLER/PÖÇ
KPÖÇ1 KPÖÇ2 KPÖÇ3 KPÖÇ4 KPÖÇ5 TOPLAM %
1 2 3 4 5 6 7 8 1 2 3 4 1 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
İşletmede Mesleki Eğitim 0 0.00
İşletmede Mesleki Eğitim
İşletmede Mesleki Eğitim
Bitirme Projesi 5 5 5 3 3 5 3 3 32 21.33
Bitirme Projesi EY EY EY O O EY O O
Bitirme Projesi
Yetkinlik Geliştirme Programı I (Kariyer Planlama I) 5 5 5 5 5 25 16.67
Yetkinlik Geliştirme Programı I (Kariyer Planlama I) EY EY EY EY EY
Yetkinlik Geliştirme Programı I (Kariyer Planlama I)
Yetkinlik Geliştirme Programı II (Kariyer Planlama II) 0 0.00
Yetkinlik Geliştirme Programı II (Kariyer Planlama II)
Yetkinlik Geliştirme Programı II (Kariyer Planlama II)
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 5 5 5 15 10.00
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi EY EY EY
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi
İngilizce I 3 3 2.00
İngilizce I O
İngilizce I
İngilizce II 5 5 5 15 10.00
İngilizce II EY EY EY
İngilizce II
Gastronomi ve Göstergebilim 5 4 5 3 5 5 4 4 4 5 5 49 32.67
Gastronomi ve Göstergebilim EY Y EY O EY EY Y Y Y EY EY
Gastronomi ve Göstergebilim
Türk Dili 5 5 5 5 5 5 30 20.00
Türk Dili EY EY EY EY EY EY
Türk Dili
Yiyecek ve İçecek Sektöründe Pazarlama 5 5 3 3 16 10.67
Yiyecek ve İçecek Sektöründe Pazarlama EY EY O O
Yiyecek ve İçecek Sektöründe Pazarlama
Gıda Mevzuatı ve Sürdürülebilirlik 5 5 5 5 5 4 5 3 37 24.67
Gıda Mevzuatı ve Sürdürülebilirlik EY EY EY EY EY Y EY O
Gıda Mevzuatı ve Sürdürülebilirlik
Profesyonel Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri 5 3 2 1 4 5 3 4 3 3 5 5 43 28.67
Profesyonel Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri EY O D ED Y EY O Y O O EY EY
Profesyonel Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
Gıda İşleme Yöntemleri 4 3 5 2 4 5 3 3 2 2 3 2 3 3 3 2 2 3 54 36.00
Gıda İşleme Yöntemleri Y O EY D Y EY O O D D O D O O O D D O
Gıda İşleme Yöntemleri
Servis ve Sunum Teknikleri 4 3 2 2 4 5 3 2 4 4 5 5 4 5 52 34.67
Servis ve Sunum Teknikleri Y O D D Y EY O D Y Y EY EY Y EY
Servis ve Sunum Teknikleri
Mutfak Matematiği ve Terminoloji 5 2 4 5 5 5 4 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 4 45 30.00
Mutfak Matematiği ve Terminoloji EY D Y EY EY EY Y D ED ED ED ED ED ED ED ED ED Y
Mutfak Matematiği ve Terminoloji
Temel Pişim Teknikleri 3 5 4 4 5 4 4 4 4 5 42 28.00
Temel Pişim Teknikleri O EY Y Y EY Y Y Y Y EY
Temel Pişim Teknikleri
İçeceklere Giriş 5 3 5 5 5 4 4 4 5 3 5 48 32.00
İçeceklere Giriş EY O EY EY EY Y Y Y EY O EY
İçeceklere Giriş
Unlu Mamüllere Giriş 4 5 4 4 5 4 4 4 4 5 43 28.67
Unlu Mamüllere Giriş Y EY Y Y EY Y Y Y Y EY
Unlu Mamüllere Giriş
Avrupa Mutfağı 3 5 4 2 5 4 5 2 3 2 5 2 2 2 2 1 1 5 1 2 5 63 42.00
Avrupa Mutfağı O EY Y D EY Y EY D O D EY D D D D ED ED EY ED D EY
Avrupa Mutfağı
Menü Planlama ve Maliyetlendirme 2 3 3 4 4 5 3 2 1 2 4 3 2 4 3 2 2 5 4 5 2 65 43.33
Menü Planlama ve Maliyetlendirme D O O Y Y EY O D ED D Y O D Y O D D EY Y EY D
Menü Planlama ve Maliyetlendirme
Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları 4 5 3 4 5 3 4 4 4 5 41 27.33
Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları Y EY O Y EY O Y Y Y EY
Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları
Hastalıklarda Beslenme ve Güncel Diyetler 5 4 4 5 5 5 3 3 5 4 43 28.67
Hastalıklarda Beslenme ve Güncel Diyetler EY Y Y EY EY EY O O EY Y
Hastalıklarda Beslenme ve Güncel Diyetler
Mutfak Kimyası 5 5 3 3 3 5 3 3 5 3 38 25.33
Mutfak Kimyası EY EY O O O EY O O EY O
Mutfak Kimyası
Türk Mutfağı I 5 3 5 3 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 64 42.67
Türk Mutfağı I EY O EY O EY Y Y EY EY EY EY EY EY EY
Türk Mutfağı I
Asya Mutfağı 5 2 5 5 3 3 5 28 18.67
Asya Mutfağı EY D EY EY O O EY
Asya Mutfağı
Soğuk Mutfak 5 3 3 4 5 3 3 3 5 3 4 41 27.33
Soğuk Mutfak EY O O Y EY O O O EY O Y
Soğuk Mutfak
Yemek Kültürü ve İletişim 5 5 5 5 4 4 5 4 4 5 46 30.67
Yemek Kültürü ve İletişim EY EY EY EY Y Y EY Y Y EY
Yemek Kültürü ve İletişim
Ekmek Yapımı 4 5 4 2 2 4 3 5 2 4 4 4 4 5 52 34.67
Ekmek Yapımı Y EY Y D D Y O EY D Y Y Y Y EY
Ekmek Yapımı
Türk Mutfağı II 3 5 3 5 4 5 3 5 4 4 4 5 5 5 60 40.00
Türk Mutfağı II O EY O EY Y EY O EY Y Y Y EY EY EY
Türk Mutfağı II
Mekan Tasarımı ve Yerleşimi 5 5 5 4 19 12.67
Mekan Tasarımı ve Yerleşimi EY EY EY Y
Mekan Tasarımı ve Yerleşimi
İleri Seviye Pastacılık 4 5 5 4 5 4 4 4 4 5 5 49 32.67
İleri Seviye Pastacılık Y EY EY Y EY Y Y Y Y EY EY
İleri Seviye Pastacılık
İleri Seviye Pişim Teknikleri ve A la Carte Mutfak 1 5 5 4 5 5 3 5 5 5 5 3 5 5 5 3 3 3 75 50.00
İleri Seviye Pişim Teknikleri ve A la Carte Mutfak ED EY EY Y EY EY O EY EY EY EY O EY EY EY O O O
İleri Seviye Pişim Teknikleri ve A la Carte Mutfak
Tabak Tasarımı 1 3 3 1 5 1 3 3 1 3 4 1 1 1 1 5 5 5 5 5 3 3 3 66 44.00
Tabak Tasarımı ED O O ED EY ED O O ED O Y ED ED ED ED EY EY EY EY EY O O O
Tabak Tasarımı
İnsan Kaynakları Yönetimi 5 5 5 15 10.00
İnsan Kaynakları Yönetimi EY EY EY
İnsan Kaynakları Yönetimi
Stocklar, Soslar ve Çorbalar 5 5 5 4 2 2 1 4 4 2 3 1 1 1 2 2 4 3 1 4 3 2 1 1 3 66 44.00
Stocklar, Soslar ve Çorbalar EY EY EY Y D D ED Y Y D O ED ED ED D D Y O ED Y O D ED ED O
Stocklar, Soslar ve Çorbalar
Amerika Mutfağı 5 5 4 5 4 5 3 2 4 4 4 4 5 5 59 39.33
Amerika Mutfağı EY EY Y EY Y EY O D Y Y Y Y EY EY
Amerika Mutfağı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş 5 5 5 5 5 5 30 20.00
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş EY EY EY EY EY EY
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş
Gıda Bilimi ve Beslenmenin Temel İlkeleri 5 5 3 3 4 2 5 3 5 2 3 3 3 5 4 3 5 3 3 3 5 2 4 3 2 5 5 5 103 68.67
Gıda Bilimi ve Beslenmenin Temel İlkeleri EY EY O O Y D EY O EY D O O O EY Y O EY O O O EY D Y O D EY EY EY
Gıda Bilimi ve Beslenmenin Temel İlkeleri
Gıda Güvenliği ve Sanitasyon 5 3 5 5 5 3 3 4 3 3 3 5 3 3 3 2 58 38.67
Gıda Güvenliği ve Sanitasyon EY O EY EY EY O O Y O O O EY O O O D
Gıda Güvenliği ve Sanitasyon
Yiyecek ve İçecek Yönetimine Giriş 5 4 5 3 3 3 3 5 4 5 5 3 4 4 3 4 4 67 44.67
Yiyecek ve İçecek Yönetimine Giriş EY Y EY O O O O EY Y EY EY O Y Y O Y Y
Yiyecek ve İçecek Yönetimine Giriş
Mutfak Tarihi 5 5 3 5 4 5 27 18.00
Mutfak Tarihi EY EY O EY Y EY
Mutfak Tarihi
Depolama Yönetimi ve Satınalma 5 4 3 5 3 5 3 3 4 3 3 5 4 5 5 5 4 4 3 76 50.67
Depolama Yönetimi ve Satınalma EY Y O EY O EY O O Y O O EY Y EY EY EY Y Y O
Depolama Yönetimi ve Satınalma